Hur fungerar Live shopping online?

Att handla på nätet har varit en växande trend under en längre tid. Därför finns många olika nätbutiker där du kan beställa det du behöver hemifrån din egen soffa. Det finns många fördelar med att handla online. En fördel är att du väldigt enkelt kan jämföra olika produkter från olika butiker. En stor nackdel med att handla online är att det kan ta tid att få svar på frågor. Det kan också vara svårt att se hur produkterna ser ut i verkligheten.

Med Live Shopping finns inte de problemen. Live shopping är den senaste trenden inom online-handel. Influencers och företag sänder en live video där de presenterar och provar olika produkter som du kan köpa direkt från live-sändningen. De svarar även på frågor som publiken ställer. Du får alltså snabba svar på dina funderingar och du kan se någon prova produkterna innan köp.

Framtidens online shopping

Live shopping är en växande trend som började i Asien. Under pandemin så har Live shopping blivit ännu populärare. Att handla online samtidigt som du ser någon prova produkterna är verkligen nästa steg i online-handeln. Till och med Aftonbladet sponsrar Live shopping och har integrerat det på sin webbplats.