Smartklockor

En smartklocka är precis som det låter, en smart klocka! Funktioner varierar mellan modeller och tillverkare. Den kopplas till din telefon och kan sedan svara på samtal, meddelanden och till exempel hålla koll på din puls! Många modeller är även vattentäta och passar perfekt för dig som gillar att hålla igång. En smartklocka kan enkelt hjälpa dig att hålla koll på puls och varvtider oavsett om du springer, cyklar eller åker skidor. Smartklockor finns både för dig med IOS och för dig som använder Android.

Vad får kallas för smartklocka?

Letar man efter en smartklocka så verkar det finnas en hel uppsjö av alternativ, men man måste då se till att man väljer en klocka som är just, smart. Det finns även klockor som till exempel klarar av att påminna dig om ett möte behöver det inte betyda att det per definition är en smartklocka. Exakt var gränsen för att få kalla något en smartklocka kan vara ganska diffus. Det finns tre saker du kan tänka om du vill få ut mer av ditt köp:

Skärmen

Poängen med smartklockan är att den ska kunna anpassas efter din smak och ditt behov. Du ska kunna byta urtavla, gå från digitalur till en skärm med visare, du ska även kunna välja vad för information du vill ha framme på skärmen. Det finns oftast mängder med appar och inställningar för detta.

Uppkoppling

Smartklockan ska kunna skicka och hämta information från omvärlden, till exempel statusuppdateringar från sociala medier och ta emot olika sorters meddelanden. Den ska såklart även fungera bra med din telefon. Smartklockor ska kunna samla in data, det kan handla om allt från puls till att visa hur mycket batteri din telefon har kvar. Vissa modeller är förutom att vara kopplad till din telefon även uppkopplad till internet, så din telefon behöver inte ens vara inom räckhåll. Det vanligaste är dock att klockan är kopplad till telefonen med bluetooth.

Appar

Kollar man på telefoner så är det framför allt en sak som skiljer en smarttelefon från en vanlig telefon; möjligheten att ladda ner appar. Det är för att du ska själv kunna välja vad du vill använda din telefon till. Den regeln kan även appliceras på smartklockor som precis som telefoner har butiker för där användaren kan ladda hem appar.