Den digitala utvecklingen

Vi lever i en tid då den digitala utvecklingen går med en väldans fart. Sällan har vi upplevt något liknande. Den industriella revolutionen som hade sin början under slutet av 1700-talet och innebar stora förändringar i världen under en lång period. Det gick inte alls lika snabbt som den utveckling som vi ser idag.

Vad händer på den digitala scenen

Ibland så kanske vi inte ens hänger med vad som händer på den digitala scenen utan får en överraskning när vi inser vad som hänt. Inom spelbranschen så händer det saker mest hela tiden. Från att ha haft en rätt så stillsam tillvaro så har det exploderat och det Svenska spelmonopolet är på väg att upplösas. Det är bara en fråga om tid och beslut som ska fattas från högre ort. I början 2019 så ska detta vara klart och det är spännande att se vad som sker.

Våra moderna hem

Våra hem blir allt mer utrustade med digital teknik och vi har garanterat bara sett en bråkdel av vad som kan tänkas implementeras i våra hem. Det som funnits länge är att man digitalt kan styra belysning på olika sätt i hemmen. Via en app och ett digitalt uppbyggt system så kan man styra sin belysning. Du kan tända och släcka lampor hemmavid oavsett var du befinner dig. Det går även att programmera så alla fönsterlampor tänds efter ett givet schema.

Digitala verktyg i vår vardag

Mycket i vår vardag styrs idag av digitala verktyg. Vi användare allt mer våra smarta telefoner i det dagliga livet. Även om vi är i behov av banker så finns inte behovet att besöka dom då vi kan göra våra bankaffärer digitalt. Vi betalar våra räkningar och vi kan enkelt svischa barnens månadspeng till deras bankkonto bara genom några knapptryckningar. Det hela ser väldigt annorlunda ut idag än vad det gjorde för bara ett tiotals år sedan.

Hur kommer framtiden att se ut?

Framförallt så kommer det garanterat att vara med artificiell intelligens i vår vardag. AI är något som kommer starkt och det kanske blir så att det blir färre butikspersonal utan att det blir AI och robotar som sköter om kassa när man ska betala för sig. Vi ser redans självkörande bilar och det kommer säkert att hända mycket under vår livstid. Det ska bli oerhört spännande att se vad framtiden kan erbjuda. Förändring blir det i alla fall, det kan vi vara säkra på.