Bygg om mobilen till en proffskamera

I mitten av 1980-talet kom mobiltelefoner så små att man kunde ha dem i fickan. Batteriet var fortfarande en tung klump och kameran var sådär. Faktum är att i bästa fall var upplösningen någon miljon pixlar (MP). Sedan har upplösningen givetvis blivit grymt mycket bättre. En ny 5G-kamera, till exempel, erbjuder 12 MP i vidvinkelkameran och vidare hela 64 MP med teleobjektiv.

Rörelseoskärpa fortfarande problem

Utvecklingen har självklart varit stor under 30 års tid. Men samtidigt har batterierna och hårdvaran har blivit lättare. Vilket leder till att man kan få problem med att hålla mobilen stadig när man tar bilder eller spelar in video. Ofrivilliga rörelser, vilket leder till oskärpa eller svårighet att följa av en video är självklart problem.

Svensk lösning

Det finns dock lösningar. I framkant av utvecklingen finns svenska företaget SV Assets, med en kameraram med tunga handtag. Fotografen monterar sin mobil på ramen. Där finns även ett tio watts paket LED-ljus med reflexskärmar för olika ljusflöden. Givetvis finns där också ett batteri (6000 mAh), som driver såväl kameran som belysningen. 

Proffsigt paket

Allt detta på en gemensam ram med tunga handtag men som ändå är lätt att hålla stabil och ger en proffsig känsla. Därtill en väska för att skydda hela paketet vid frakt.