Skaffa bra nätverk som chef och ledare

Det är ensamt på toppen, brukar det sägas. Därför är det väldigt viktigt att varje ledare har ett ordentligt nätverk om kring sig. Hur går det då till att skaffa ett sådant nätverk? Lyckligtvis finns det mycket att hämta på nätet, med bra information online.

Vad du behöver

Vare sig du är nu i chefsrollen eller har haft den sortens arbete ett tag, kommer du att behöva stöd. Det är en del av ledarskapets vardag. En annan del av vardagen är att de människor du arbetar med varje dag troligen inte är de du ska söka stöd hos.

Visserligen är det viktigt att kunna prata med sina medarbetare, även om svårigheter, men för att bolla problem och diskutera hur du kan agera behöver du prata med andra som är i samma situation som du.

Hitta nätverk

Det finns en hel del chefsnätverk inom olika branscher, och även forskning om värdet av nätverksrelationer. Frågan är bara hur du ska hitta det nätverk du söker. Ge dig därför ut och börja leta efter det nätverk som passar just dig. Med rätt nätverk kommer du att bli tryggare i din chefsroll, må bättre själv, och även bli en bättre ledare.